Blijf op de hoogte van Nijlânstate nieuws...

Van alles te beleven bij Nijlânstate!

Intratuin

De Intratuin te Leeuwarden was vandaag onze bestemming! Een groep bewoonsters heeft zich prima vermaakt tijdens een zoektocht naar fraai gevormde herfstpompoenen en bruisende bromelia's. Afsluitend werd er genoten van een kopje koffie met appelgebak in het hippe, gerenoveerde Tuincafé

Elfstedentocht in Nijlânstate

Dinsdag 26 februari 2019 was het dan eindelijk zover. Exact 33 jaar na de veertiende Elfstedentocht in 1986 hielden we bij Nijlânstate een heuse Elfstedenpuzzeltocht. Deze puzzeltocht werd dit jaar, net als vorig jaar georganiseerd door een aantal bewoners.

Het stralende lenteweer buiten op deze dag weerhield de zes groepen deelnemers er gelukkig niet van om door de gangen van Nijlânstate alle Friese elf steden aan te doen en bij elke stad pittige puzzelvragen te beantwoorden.

De "Leeuwarder Oldies".

Ruim 30 koorleden, zowel heren als dames, van het Leeuwarder koor de Oldies hebben een een prachtig repertoire gezongen in de Centrale hal van Nijlânstate. Naast de bekende Nederlandse en Friese liederen zongen ze ook Engelse nummers. Het was een gezellige en sfeervolle middag. 

Bezoek Escher tentoonstelling Fries museum.

Op 18 september hebben de bewoners een bezoek gebracht aan de Escher tentoonstelling in het Fries museum. Een indrukwekkende middag met het levenswerk van Escher.
De tentoonstelling volgt Escher als kunstenaar, niet als iemand die op weg is een wiskundige of een soort veredelde goochelaar te worden.

Jeu de boules

Aan de voorzijde van Nijlânstate bevindt zich een prachtige jeu de boulebaan. Elke week wordt er fanatiek een spelletje gespeeld. Omdat deze zomer al zoveel mooie dagen heeft gehad is het niveau inmiddels erg hoog! Naast het spelen is het ook erg gezellig!

Sportdag

Op 27 juli organiseerde Sport-connect een sportdag voor de wijkbewoners van Nijlân.  Elk jaar organiseren zij een sportweek voor alle bewoners van de wijk. Eén middag in die week is er speciaal aandacht voor senioren. In het filmpje krijgt u een korte indruk van één van de activiteiten.

City tour Leeuwarden, een hele beleving!

De blauw met gele trein reed exact 14.30 uur voor om de bewoners op te pikken voor een prachtige tocht door het centrum van Leeuwarden. Naast dat de trein op zich al een belevinging was, kregen we ook nog van alles te horen over de geschiedenis van de stad. Het korte filmpje geeft een impressie van de middag.

te koop

"Superdeluxe wonen
kent geen leeftijd".

- Mevrouw De Vries-